De 2 Legermachten die op zullen komen.

Gepubliceerd op 30 augustus 2018 om 13:32
De twee legermachten die op zullen komen
 
Blaast de bazuin op Sion en maakt alarm op mijn heilige berg! Dat alle inwoners des lands sidderen, want de dag des Heren komt. Want hij is nabij! Een dag van duisternis en van donkerheid, een dag van wolken en van dikke duisternis. Joël 2:1,2
De bovenstaande tekst uit Joël, heeft betrekking op het Bazuinenfeest. Het Bazuinenfeest hoort bij de najaarsfeesten (Bazuinenfeest, Grote Verzoendag en het Loofhuttenfeest). Deze feesten moeten nog vervuld worden. De voorjaarsfeesten zijn al vervuld, het zijn de feesten Pesach, Ongezuurde Broden, Feest van de Eerstelingen en Pinksteren. Al deze 7 Feesten van de Heer worden beschreven in Leviticus 23. De eersten feesten, die voorjaarsfeesten hebben te maken met de eerste komst van de Messias, als het Lam van God. De laatste Feesten, de najaarsfeesten hebben te maken met de tweede komst van de Messias, als de Leeuw van Juda.
De dag van de Bazuinen is het eerste feest dat nu op Gods kalender staat om vervuld te worden, daarom bovenstaande tekst uit Joël 2 “Blaast de Bazuin”. Het is een dag van waarschuwing die een jaarlijkse oproep is om ons voor te bereiden en gereed te maken voor dat wat komen gaat en een tijd om tot berouw en bekering te komen. Maar de bazuin is ook voor de eerste opstanding uit de dood om een vernieuwd opstandingslichaam te ontvangen (1 Kor. 15:51), en een oproep voor de wederkomst van Christus. Het zal een tijd zijn van genade in Gods oordeel en een tijd van verzoening. Joël zegt het zal een dag van duisternis en donkerheid zijn, van wolken en dikke duisternis en dat zien we over de aarde trekken als een dikke zwarte deken. Maar ook herinnert de Bazuin ons eraan dat er een dag zal komen dat we zullen worden opgeroepen om voor de Heer terecht te staan en wij voor de Rechterstoel van Christus openbaar moeten worden. Jammer genoeg worden de najaarsfeesten ons niet meer in de kerk geleerd waardoor er veel onduidelijkheid en verblinding is in de dingen die komende zijn. Het geluid van de laatste zevende Bazuin, wordt gehoord op de eerste van de zevende maand (dat is september), en is bedoeld om onze harten op te wekken en wakker te maken en om ons voor te bereiden voor het komende oordeel. Maar ook bij de laatste bazuin zal een groot teken aan de hemel te zien zijn dat staat opgetekend in Openbaring 12.
De Heer laat de profeet Joël weten dat er een groot leger op zal staan, een leger dat Zijn Woord volbrengen zal en een Leger daar waar Gods gerechtigheid wordt onderwezen. Er zal binnenkort een waarschuwingsbazuin uit gaan en er zullen “twee Legers” gelijktijdig opstaan. Het ene is een machtig “Leger van God” en het andere is een groot “vijandig leger”, met zijn eigen koning Abaddon of Apollyon, die uit de put van de afgrond komt. Maar het Leger van God, de Zonen Gods, die de rijpe vruchten zijn, die opstaan en openbaar worden zijn daar waar Gods gerechtigheid wordt onderwezen, daar waar men gereinigd en gelouterd wordt en rechtspreekt en verzoent. De soldaten van dat leger zullen als Jozef zijn die vooruitgaat en die genoemd zullen worden behouders van het leven om een voortbestaan op aarde te verzekeren en een groot aantal geredden in het leven te behouden.
De bazuin die klinkt is een waarschuwing van genade in Zijn oordeel, want het oordeel begint bij het Huis van God, en God is genadig en barmhartig en lankmoedig en groot van goedertierenheid, berouw hebbende over het onheil en wie weet of Hij zich niet wendt en berouw heeft en een zegen achter Zich zal laten. Er zal een grote reiniging zijn vanwege de grote afvalligheid van de Gemeente en dit zal een geestelijk dieptepunt bereiken. Door deze tijd van afval zal er een grote scheiding lopen dwars door de gemeente heen, tussen de reinen en de onreinen, tussen de oprechte en de huichelachtige en oppervlakkige gelovigen, zij die niet gereed zijn.We merken ook dat er in de kerken weinig geestelijk voedsel is en er veel dwaalleringen zijn en dat er veel oppervlakkigheid van het Woord is en weinig diepgang en vele schapen worden met mooie verhalen zonder kracht de wereld ingestuurd waar vele wolven zijn waardoor ze een makkelijke prooi zijn. Het zal in deze tijd blijken dat velen niet bestand zullen zijn in deze oorlog en onvoldoende kennis hebben van de geestelijke wapenuitrusting om weerstand te kunnen bieden in de boze dag. In deze strijd zal blijken waar we staan en wat we zullen kiezen en of we ondanks in deze verdrukking volharden zullen en zullen blijven staan, of dat we afvallen en de Here zullen verloochenen. Er zal een tijd van grote loutering en zuivering aanbreken voor de Gemeente, want de Heer zal zitten, louterende en reinigende, Hij zal de kinderen reinigingen en louteren als goud en zilver zodat we de Heer in gerechtigheid offer zullen brengen. Deze tempelreiniging is nodig om een volmaakte reine Bruid tot stand te brengen en deze oordelen in Zijn genade moeten er toe leiden dat dit gebeurd. Door de verdrukking gaat de Heer Zijn plan uitvoeren en zullen de Zonen Gods openbaar worden die de Gemeente zullen leiden, voeden en beschermen en buiten het gezicht van de slang houden. Ze zullen de werken doen die Jezus deed en groter nog dan deze, ze zullen Gods Woord met kracht en autoriteit brengen en de Heerlijkheid van God zal zichtbaar worden, vele demonen zullen uit worden geworpen, mensen zullen genezen en bevrijd worden. Alle onreinheid en vleselijkheid zal worden verwijderd zodat de bruid zal zijn zonder vlek of rimpel of iets dergelijks.
Joël 2; 2-11 zegt : Als morgenrood uitgespreid over de bergen, is een talrijk en machtig volk; desgelijks is er van ouds niet geweest en zal er na hem niet meer zijn tot de tijd der verste geslachten. 3Voor hem uit verteert een vuur en achter hem laait een vlam; als de hof van Eden is het land vóór hem, en achter hem is het een woeste wildernis; en ook is er aan hem niet te ontkomen. 4Zijn aanblik is als die van paarden; als rossen rennen zij. 5Als ratelende wagens op de toppen der bergen springen zij; als het geknetter van een vuurvlam, die stoppelen verteert; als een machtig volk, in slagorde geschaard tot de strijd. 6Voor zijn aangezicht beven de volken; alle gezichten verbleken van angst.7Als helden rennen zij, als krijgslieden beklimmen zij de muur, en zij gaan voort, ieder op zijn eigen wegen; zij lopen niet door elkander heen, 8en de een verdringt de ander niet; iedere strijder gaat zijn eigen weg, en tussen de wapens door dringen zij voort; zij laten geen bres in hun rijen ontstaan.9Zij stormen op de stad aan; zij rennen op de muur; zij klimmen in de huizen; zij komen door de vensters als een dief. 10Voor hun aangezicht siddert de aarde, beeft de hemel; de zon en de maan worden zwart en de sterren trekken haar glans in. 11En de Here verheft zijn stem voor zijn strijdmacht heen, want zijn leger is zeer talrijk; want machtig is (het leger) dat zijn woord volbrengt; want groot is de dag des Heren en zeer geducht! Wie zal hem verdragen?
Het is een machtig en talrijk vijandig leger dat opstaat en waar de Here zijn stem verheft voor Zijn strijdmacht heen en die alles wat op hun weg komt verteren zal als vuur en die Zijn Woord volbrengen zal.
Maar daartegenover is het Leger van God, het is een leger dat opgewekt is uit de dood, het zijn de Zonen Gods, de overwinnaars. Het zijn de Rechters van God om rechtvaardig te oordelen over de aarde en om degenen bij te staan die nog in leven zijn in de eindtijd. Ze worden geroepen om te regeren met Christus. Ze hebben als eersten een verheerlijkt opstandingslichaam. Het is een leger dat de werken van satan zal vernietigen en onder de voeten van Jezus zal treden, zij zijn als het ware de weerhouders van het kwaad. Dezen zijn het die door God zelf zwaar getraind zijn in geloof en liefde en karaktervorming om overwinnaar te worden naar Zijn soevereine wil. Daarom ondervinden ze in hun leven veel tegenstand waardoor ze gevormd worden.
Judas was waarschijnlijk bekend met het Leger van God dat op zal gaan staan en kende het doel van het Leger om ware gerechtigheid te brengen en Gods wegen en wetten te onderwijzen. Jesaja (26;9) zegt wanneer Uw oordelen over de aarde komen, leren de bewoners van de wereld wat gerechtigheid is.
14 Ook over hen heeft Henoch, de zevende vanaf Adam, geprofeteerd, toen hij zei: Zie, de Heere is gekomen met Zijn tienduizenden heiligen, 15 om over allen het oordeel te vellen en alle goddelozen onder hen terecht te wijzen voor al hun goddeloze daden, die zij op goddeloze wijze bedreven hebben, en voor al de harde woorden die zij, goddeloze zondaars, tegen Hem gesproken hebben.
Maar Joël (wat betekent ‘de Here is God’) ziet een nieuwe plaag en oordeel opkomen, hij ziet een volk optrekken machtig en ontelbaar, een volk van sprinkhanen en gevaar dreigt. Hij ziet een nieuw vijandig leger opstaan en er zal een tijd van grote verdrukking zijn zoals nooit geweest is. Openbaringen 9 spreekt daarover, een vijandig leger dat tegenovergesteld is aan het Leger van God en dat tegelijk in dezelfde tijd zal opstaan. Het is een leger van demonische machten dat geïnspireerd wordt door de machten uit de afgrond. Dit zijn engelen (demonen) die uit de put komen deze zijn zij die aan hun oorsprong ontrouw zijn geworden en hun eigen woning verlieten en die voor het oordeel van de grote dagen met eeuwige banden onder donkerheid bewaard zijn geworden. Dezen zullen loskomen en zich een groot leger vormen tegen de mensheid en deze aarde. Het vijandige leger, dat ook door de Heer wordt aangestuurd om Zijn Woord te vervullen, dat uit de afgrond komt, is verpletterend en vernietigend en destructief. Zij zijn als sprinkhanen die tevoorschijn komen en die macht hebben gekregen gelijk de schorpioenen van de aarde macht hebben, en die hun gedaante was als paarden, die uitgerust zijn tot de oorlog (7-10) die geleid worden door de engel van de afgrond Abaddon. En wanneer satan uit de hemel op de aarde wordt geworpen met al zijn engelen heeft hij de sleutel van de put van de afgrond en zal hij die openen. Er zal een groot demonisch leger opstaan als sprinkhanen. Maar de mensen die verzegeld waren konden ze niet aanraken of doden.
“En de vijfde engel blies de bazuin, en ik zag een ster, uit de hemel op de aarde gevallen, en haar werd de sleutel van de put des afgronds gegeven. 2En zij opende de put des afgronds en er steeg rook op uit de put, als de rook van een grote oven; en de zon en het zwerk werden verduisterd door de rook van de put. 3En uit de rook kwamen sprinkhanen op de aarde te voorschijn en hun werd macht gegeven, gelijk de schorpioenen der aarde macht hebben. 11Zij hadden over zich als koning de engel des afgronds; zijn naam is in het Hebreeuws Abaddon en in het Grieks heeft hij tot naam Apollyon. “ (Openb. 9:1-3,11).
Het op aarde werpen van de ster (satan) gebeurt bij de vijfde bazuin, wat het begin markeert van de 42 maanden, de Grote verdrukking. Wanneer de ster (meteoriet) valt op aarde en met hem zijn engelen en demonen zal het een chaos zijn, een grote wanorde, en er zal een grote strijd en benauwdheid op aarde beginnen. Het zal een boze tijd zijn en kwade geestelijke machten hebben vrij spel.
We zien hier dus twee dingen gebeuren en twee legers opstaan, het mannelijk kind (de overwinnaars, en Zonen Gods) uit Openbaringen 12 die worden weggevoerd naar de Troon van God en er komt oorlog in de hemel en gelijktijdig wordt satan op de aarde geworpen die de sleutel heeft en de put van de afgrond zal openen en daaruit zal een legermacht van demonen opstaan om te verderven. Dit leger van demonen kan vele vormen en gedaanten van mens en dier (en buitenaardse wezens) aannemen. Ze zullen in lichamen wonen om de mensheid en de aarde te misleiden en te vernietigen. We zien nu in onze tijd dat die weg daarvoor al aardig is voorbereid en de mensen hun gedachten en harten geconditioneerd worden zodat deze verschijningen van demonen in mensen als gewoon aangenomen en geaccepteerd zal worden.
We zien hier in Openbaringen 12 dat satan op de aarde wordt geworpen en in Lucas 10:18 zien we het oordeel, maar hier zien we het voltrekken ervan. Door het oordeel van het kruis van Jezus is satan buiten geworpen en hier in 9:1 zien we de voltrekking van dat oordeel. We kunnen nu in onze tijd weten waardoor de put wordt geopend en de sprinkhanen vrij komen en zich een groot leger vormt die uit de afgrond opkomt.
We zien dat deze twee legers steeds meer zichtbaar worden in de eindtijd en er een grote strijd zal zijn voor de tweede komst van Jezus die Hij zelf zal beëindigen. Maar in dit alles is er hoop. Joël 2 heeft een belofte van ‘de late regen’ een profetie die nog niet ten volle is vervuld. De vroege regen is geweest maar de late regen komt nog. Maar in deze tijd wanneer er de grote afval zal zijn zal de Heer de late regen geven om Zijn Gemeente te verfrissen en te vormen en tot volmaaktheid te brengen.
Joël 2:23
En gij, kinderen van Sion, juicht en verheugt u in de Here, uw God, want Hij geeft u de leraar ter gerechtigheid; ja, regenstromen laat Hij voor u nederdalen, vroege regen en late regen, zoals voorheen.
28Daarna zal het geschieden, dat Ik mijn Geest zal uitstorten op al wat leeft, en uw zonen en uw dochters zullen profeteren; uw ouden zullen dromen dromen; uw jongelingen zullen gezichten zien. 29Ook op de dienstknechten en op de dienstmaagden zal Ik in die dagen mijn Geest uitstorten. 30Ik zal wonderen geven in de hemel en op de aarde, bloed en vuur en rookzuilen. 31De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en geduchte dag des Heren komt. 32En het zal geschieden, dat ieder die de naam des Heren aanroept, behouden zal worden, want op de berg Sion en te Jeruzalem zal ontkoming zijn, zoals de Here gezegd heeft; en tot de ontkomenen zullen zij behoren, die de Here zal roepen.
We weten dat Jezus de Leraar der gerechtigheid is, en Hij vervulde bij Zijn eerste komst deze rol van Leraar. Maar bij Zijn tweede komst zullen de Overwinnaars, de Zonen Gods, die Zijn Lichaam zijn, deze rol vervullen en worden geroepen om gerechtigheid te brengen op aarde om Christus volheid te openbaren aan alle mensen. En met deze komst van dit Leger brengen ze de late regen mee van de Heilige Geest, Gods Ruach op aarde en zal de profetie van Joel 2 geheel vervuld worden.
Joel 3 zegt er komt een dag van beslissing, een dag waarop zal blijken of we het Loofhuttenfeest in zullen gaan of niet. Het zal een onderscheid zijn als tussen kaf en koren dat gescheiden zal worden om het duizendjarig Vrederijk in te gaan.
De Here geeft een belofte dat Hij zal vergoeden de jaren toen de sprinkhaan alles opvrat, het vijandig leger dat Hij op hen afzond, die Hij gebruikte om Zijn volk rechtvaardig te oordelen. Maar God rekent met de vijanden af in het dal van Josafat en zal daar met haar in het gericht treden, Hij zal ze brengen menigten in het dal van beslissing, maar voor Zijn Volk zal Hij een Schuilplaats zijn en een vesting en de Here zal voor altijd blijven wonen op Sion
AMEN

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.